Prešovskí tanečníci odletia do Rigy

30.11.2011 Prešov

V dňoch 16.-18.decembra 2011 sa v Lotyšskej Rige uskutočnia majstrovstvá sveta v štandardných tancoch. V marci tohto roku na majstrovstvách Slovenska sa úspešne prezentovali tanečníci z prešovského tanečného klubu SOUL. Mladý tanečný pár Marek Eštočin a Simona Fecková získali  bronzovú medailu a tým sa dostali do reprezentácie Slovenska. Zastupovať svoj klub a taktiež svoju  krajinu na vrcholných svetových súťažiach je pre každého športovca veľkým ocenením.
Takéto výsledky v tanečnom športe sa dosiahnu len intenzívnou prípravou pod vedením skúsených trénerov. Nie všetci tanečníci môžu dosahovať vrcholné priečky na domácich i zahraničných súťažiach. Závisí to od mnohých okolností. Okrem vrodeného talentu vnímať hudbu a dokázať ju premeniť na krásu v pohybe, je to takmer každodenný tréning v telocvični, šťastie na kvalitného trénera, ktorý vie byť nielen pedagógom na parkete, ale aj kamarátom. Veľmi potrebná je aj vytrvalosť detí venovať sa  tanečnému športu, pretože výsledky sa dostavia až po niekoľkých rokoch. Nesmieme dôležitým predpokladom úspechu je aj finančné zázemie rodičov jednotlivých tanečníkov.
Marek a Simona mali šťastie. Už v prvom ročníku základnej školy ich podchytila pani učiteľka, ktorá zakladala tanečný krúžok. Až po troch rokoch prišli prvé súťaže. Aj keď v tom čase ešte mali obaja iných partnerov úspešne prechádzali cez jednotlivé výkonnostné triedy. V dnešnej dobe majú spolu už vytancovanú najvyššiu medzinárodnú výkonnostnú triedu „S“ v štandardných tancoch. V posledných troch rokoch sa zúčastňujú súťaží aj v zahraničí vo svojej vekovej kategórii mládež (Youth).
Na svetovú súťaž do Rigy sa pripravujú pod vedením trénera a vedúceho klubu SOUL René Lempeľa a hosťujúceho trénera z Bratislavy a Talianska.V silnej konkurencii tanečníkov z 32 krajín sveta našim športovcom držíme palce a prajeme šťastnú cestu.

Tí, ktorí majú väčší záujem o tento šport mnoho informácií získajú na týchto portáloch.
www.szts.sk
http://www.csts.cz/
http://www.metoo.sk/tancetv
http://www.worlddancesport.org/
http://www.dcspektrs.lv/BGP2011/BGP2011eng.htm
 

Vyberte región

mark